Le Puget

Katharen, Tempeliers en alchemisten waren bewoners van deze commanderij die teruggaat tot de Gallo-Romeinse tijd. Uit deze tijd stammen de graansilo’s die in de rots zijn uitgehouwen. Op deze funderingen werd een versterkt kasteel LE PUGET gebouwd die in 950 werd aangehecht aan de abdij van MONTOLIEU.

In de 10-12e eeuw werd het KATHARISME zeer populair in de AUDE en werd LE PUGET een “MAISON DES PARFAITS”. Na de kruistochten tegen de katharen kwam het domein in het bezit van de Tempeliers die het ombouwden tot een commanderij. Na de val van de Tempeliers in de 14de eeuw kwam LE PUGET opnieuw in bezit van de abdij van MONTOLIEU, die het in 1405 doorverkocht aan een vriend van de Graaf van TOULOUSE.

Nu biedt dit indrukwekkend historisch gebouwencomplex onderdak aan een internationaal gezelschap van meerwaardezoekers, PUGETISTEN.

In dit domein bieden wij een gerenoveerde instapklare KASTEELLOFT aan, LA GRANDE CHARPENTE. Het betreft een penthouse van 230m², met een private ingang over een charmante houten brug (naast de gemeenschappelijke ingang via de monumentale stenen trap van het kasteel). Vanop het dakterras kijk je uit op het park, de CANAL DU MIDI en de PYRENEEËN. Het beschikt tevens over een buitenterras gelegen aan de inkom van de woning.